Många besökare ville gå på mässans sista dag 
Jag var i Stockholm i söndags på en blixtvisit för att besöka mässan och hade det jättetrevligt! Jag hade turen att få en utav gratisbiljetterna som gavs ut till matbloggare, något som Kinna fått i uppdrag av Mitt Kök-mässan att göra. Sånt uppskattas! Fick reda på detta genom Facebookgruppen Svenska Matbloggare. Gå in och gilla om du har en blogg, vettja!
 Santa Maria bjöd på "Sveriges enklaste pizza"
Mitt Kök-mässan är Nordens största mässa 
för mat och dryck, och det är det första man slås av när man kommer 
innanför dörrarna - det är stort! Jag var på mässan i lite över 4 timmar
 och jag kände nästan att jag stressade runt för att hinna se allt. Och 
då kan jag ändå vara lite selektiv, eftersom jag inte har något större 
intresse av vin och jag äter inte kött, så det var ju många montrar jag 
inte stannade särskilt länge vid. 
De
 som jag var där med kände sig dock klara efter bara ett par timmar, så 
det beror ju helt på vilket intresse man har. Jag kan sätta mig ner och 
titta på någon som lagar mat och pratar om sin passion och vara helt 
nöjd med det i någon timme, medan andra kanske bara vill kika runt, handla 
lite och äta något gott.
 En utav många montrar med vin
De som jag planerat att se på scen var 
framför allt Josefine Baummann och Plura, och jag måste säga att det var
 väldigt mycket trevligare att kolla på det som hände på scen på denna 
mässa än det var på Chokladfestivalen.
 Framför allt bättre ljud, här hade båda personerna på scen en egen 
mikrofon och det blev även bättre flow då personen som intervjuade hade 
lite mer kunskap om ämnet själv.
Att se Plura är ett måste när man är från Norrköping, men kanske kunde ta med mig lite mer från Josefin Baummanns framträdande. Hon gjorde en 
chokladmousse och visade hur man på ett enkelt sätt kunde dekorera en 
Fars Dag-tårta, samt pratade lite om bl.a Årets Konditor-tävlingen. 
 Josefin Baummann på scen
Josefin hade även en hand med i Kockarnas 
Krog detta år, en restaurang som drivs av Sveriges kockelit under 
mässan. En väldigt smart idé, för ett hyfsat billigt pris får man smaka 
mat som skulle vara betydligt mycket dyrare annars. Mässor brukar ju i 
allmänhet ha ganska tråkig mat också, så är kul att detta finns tycker jag. 
Temat i år på Kockarnas Krog var Minnenas Mat, och Josefins bidrag var 
den tårta som hon vann Årets Konditor med.
En
 nyhet för i år var Konditorernas Kafé, där det istället var några av 
Sveriges bästa konditorer och bagare som bjöd på ätbara ting av hög 
kvalitet. Bland annat fanns det praliner från Chokladfabrikens Martin 
Isaksson och bakelser av Moa Brink från PO Choklad & Konditori.
 Det fanns mycket sötsaker även på andra håll på mässan
Något roligt jag provsmakade var mojito-fudge från Annie D's Scottish Confectory. Först smakade den mest sött, men mojito-smaken kom efter ett tag. Som vanligt tänker jag, "Hm, undrar om jag ska prova att göra det där hemma?"
 Eller, det där var inte riktigt sant. Jag tänker nog mer, "Hm, det där 
kan jag nog göra bättre hemma!" ;) De hade även fudge med smak av 
margarita, glögg och en rad olika whiskysorter.  
Stannade till en liten stund och kikade på när de snygga tjejerna från Pärlans Konfektyr kokade kola från nya boken Kolor, jazz och bakverk på en liten scen, och fick några bra tips.
Allt detta plus ungefär en miljon andra 
intressanta, roliga, spännande och framför allt goda saker fanns på 
årets mässa. Kommer absolut att återvända!
 








 
Åhhh, vi var också där. Visst var det väl ett härligt event! :) Fick med oss både det ena och andra hemma!
SvaraRaderaJa, det var riktigt bra! :) Jag blev så överväldigad dock av allt fint och gott som fanns att jag knappt fick med mig nåt alls hem, haha! Jag och min beslutsångest ;)
Radera