Det var väldigt kul att se riktiga proffs arbeta på så nära håll på det 
viset, och jag försökte att ta till mig så mycket inspiration och 
kunskap som möjligt. Även roligt att se juryn såklart, som bestod flera 
tunga namn, bl.a Jan Hedh och Elisabeth Johansson för att nämna några.
Delar av juryn
Alla fem deltagare var otroligt duktiga, men det var riktigt kul att det
 var min favorit som vann, nämligen Cecilia Andersson från Tössebageriet
 i Stockholm. Hennes tårtor var fantastiskt vackra och smakkombinationerna 
lät underbara. Hennes tårtor bestod av en browniebotten med smördeg och 
smörkola, pärongelé och päronbavaroise, och den var glacerad med en caramelglaze.
 Jag lyckades även faktiskt gissa rätt på tvåan och trean, Lina Tollemark från RC Chocolat i Sigtuna och Jessica Sandberg från Nya Konditoriet i Umeå. Hoppas alla är nöjda med sina prestationer, för de 
borde de verkligen vara. Bara att komma till finalen är en fantastisk 
prestation i sig! 
     Lina Tollemark i färd med att glasera en utav sina tårtor                 Cecilia Andersson blir intervjuad under tävlingen av Titti Schultz
 En utav många displayer med choklad
Många smakprov fanns det förstås, jag smakade bl.a några roliga söta popcorn från Choconord.
 De hade t.ex. popcorn med smak av Strawberry Cheesecake och Toffee 
& Cinnamon. Köpte inte med mig några hem dock, jag tyckte de nog var
 lite för söta även om de var goda, jag hade gillat om det var lite 
sälta också.
Häftiga chokladfontäner från Chokladfontäner.nu fanns på plats
Något jag gärna hade sett på mässan är lite mer saker för oss som 
gillar att baka och göra praliner hemma. Jag fick med mig några 
överföringsark, och visst fanns det formar till praliner och lite 
dekorationer i choklad att köpa. Men mer redskap och sådant som man 
kanske bara kan köpa över nätet annars, hade varit uppskattat att kunna 
köpa på plats. 
 Choklad, choklad och mera choklad
Skulle vilja dela med mig av fler foton från tävlingen, jag tog hur många som helst verkligen, men min hjärna är för trött efter en intensiv helg. Återkommer nästa vecka med några sköna recept istället :) 
 








 
Jag är duktigt avundsjuk på alla er som var där. Det är ju rena himmelriket!!! Men att titta och njuta av dom fina bilderna är inte fy skam det heller.
SvaraRadera