söndag 4 november 2012

Browniecupcakes med bananfrosting


Någon som märkt att jag varit lite inne på brownies på sistone? Jag är så himla nöjd med mitt brownierecept att jag vill baka dem hela tiden. Men man kan ju variera dem på så otroligt många sätt, så det blir ju aldrig tråkigt. Tycker inte jag i alla fall, men så är jag ju något förtjust i choklad också.


I dessa har jag stoppat i lite hackade bananchips, ni vet sådana som finns vid naturgodiset? Jag älskar all slags torkad frukt. Synd att det är så mycket tillsatt socker i de flesta, annars kunde det ju nästan varit nyttigt. Men använder man dem till att baka med, så gör det varken till eller från förstås. ;) Det mesta jag bakar är inte ens i närheten av nyttigt. Men så ska det ju vara, eller hur?


6-8 st

Brownie:
100 g smör
120 g mörk choklad, 70% kakaohalt
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
En nypa salt
Bananchips

Frosting:
1 mogen banan
1 tsk citronjuice
50 g osaltat smör, rumstempererat
3 dl florsocker
100 g naturell färskost

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Sänk värmen och blanda ner chokladen i bitar. Rör om tills chokladen är smält. Ställ åt sidan.

Vispa upp ägg och socker lite lätt. Blanda ner chokladsmeten. Sikta i vetemjöl. Blanda i salt och rör tills du har en jämn smet.

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Häll lite browniesmet i varje form, och stick ner några bitar av bananchips. Fyll på med mer smet, nästan ända upp. Grädda i 20-22 minuter. Ta ut och låt svalna.

Gör sedan frostingen. Mixa bananen med citronjuicen till en puré. Vispa smöret krämigt i en köksmaskin eller med elvisp och ha i florsockret, lite i taget. Vispa i färskosten, och ha till sist i bananpurén. Ställ i kylskåp tills du ska dekorera dina cupcakes.

Spritsa eller bred på frostingen. Dekorera med ett bananchips och riven choklad.

9 kommentarer:

  1. Oj så gott, perfekt nu när jag har en övermogen banan med :D

    Tusen tack för den fina gåvan till min insamling, jag blir ju så glad!! Hoppas du kommer på något gott till denna månadens utmaning istället, vintermums :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var så lite, så! Har klurat lite på den nya utmaningen, ska nog se till att få ihop något :)

      Radera
  2. Åh, så fina. Låter mycket spännande med bananchips i... vilken fantasirikedom du besitter, bravo!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack ska du ha, Amy! Hjulen i huvudet snurrar hela tiden, ibland dyker det upp nåt bra :P

      Radera
  3. Vad fiffigt med bananfrosting. Blir något jag får testa!

    SvaraRadera