fredag 20 juli 2012

Fredagsfavoriter

Tänkte börja med något som jag vet många matbloggare gör, nämligen att en gång i veckan samla länkar i ett inlägg, till några sköna recept från andra bloggar. Sprida lite kärlek i matbloggssfären, helt enkelt.

Kommer kalla detta mina fredagsfavoriter, och det kommer helt simpelt vara länkar till ett gäng recept jag sett under den gångna veckan, som jag lagt i mina favoriter. Och postar på fredagar. Fredagsfavoriter. See what I did there? Finns ingen hejd på mina fyndigheter.

Kan bli lite andra tips under denna rubrik också. Eller så gör jag ett separat inlägg för det. Tisdagstips? Hm.Värt att fundera på.


Foto av: Från sött till salt


- Vi börjar med det ni ser på denna vackra bild här ovanför, nämligen tiramisuglass. Det är Från sött till salt som svängt ihop denna. Utan glassmaskin tillochmed!

- Något väldigt intressant såg jag hos Will cook for friends. Vet att Sia Glass har en glass med getost, honung och rostade pinjenötter, och detta var något liknande: Honey'd Fig and Goat Cheese Ice Cream. Själv älskar jag getost, men undrar hur det blir i glass? Är det någon som smakat Sia-glassen förresten? Har hört att den bara ska finnas på vissa restauranger, alltså inte i glasskiosker.

- Någon som är extra förtjust i morotskaka? Eller amerikanska pannkakor? Vad sägs om en kombination? Canella Vita har ett recept på Carrot Cake Pancakes som inte låter helt dumt!

- Sist men inte minst, Citronkladdkaka signerat Bakspecialisten Jessica. Kan ju inte vara annat än gott, eller hur?

Jag slänger in en till länk här, något som kan vara lite rolig läsning. Det är nämligen så att Amanda från Kevin & Amanda precis har varit i Sverige, och har ett helt gäng inlägg om sin resa. Kul med lite reklam för Sverige tycker jag, från en sådan pass stor amerikansk blogg.

Hoppas alla har en toppenbra fredag! Ska ni baka något roligt i helgen?

2 kommentarer:

  1. Thank you so much for the mention! I am so glad you just tried carrot cake (isn't it amazing?!?)

    SvaraRadera
    Svar
    1. You're very welcome! Sorry the english translation is not that good, but hopefully you got the gist of it ;)

      Radera