torsdag 24 januari 2013

Mördegskakor med clementin- och passionsfruktscurd


Att göra kakor på mördeg är väldigt enkelt, och går ju att variera på massor av olika sätt. Att göra dem med curd som fyllning är toppen om man råkar ha en burk i kylen. Här har jag använt min goda clementin- och passionsfruktscurd.


Jag gjorde dessa ganska stora, och bakade dem i bullformar. Man kan göra dem mindre och skippa formarna också om man vill, men tänk då på att gräddningstiden blir kortare.


Mördegskakor med clementin- och passionsfruktscurd
Ca 10 st

Kakor:
100 g smör, kylskåpskallt
0,5 dl socker
2,25-2,5 dl vetemjöl

Fyllning:
Clementin- och passionsfruktscurd

Sätt ugnen på 175 grader. Kör snabbt ihop alla ingredienser till mördegen i en matberedare, till en jämn deg.

Rulla degen till bollar och lägg i bakformar. Gör ett hål i mitten av varje kaka och ha i lite av curden. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna på bakgaller.

4 kommentarer: