fredag 18 januari 2013

Fredagsfavoriter v 3


Detta blir faktiskt de första fredagsfavoriterna detta år. Bloggvärlden har väl inte svämmat över med bakrecept efter nyår direkt, vilket kanske är förståeligt. December är den största bakmånaden under året, så efter nyår är nog många trötta på att baka och dessutom kanske har avlagt något nyårlöfte om mer hälsosamt ätande.

Här på The Chocolate Box kan ni dock räkna med samma ohälsosamma recept året om, fear not! Bara för att det senaste inlägget råkade innehålla något av det mer nyttigare slaget, betyder det inte att det annars så vanliga överflödet av choklad, grädde och sådana härliga grejer ska försvinna. Oh nej. Men bara för att smöra lite till för de som vill äta nyttigt i januari, så har jag med två liiite mer hälsosamma recept i denna fredags länkkärlek.

- Vi börjar med en skapelse av Heavenly Cupcake, som är (håll i er nu!) glutenfri, laktosfri, vegansk och innehåller inget "vanligt" socker. Och ändå smakar den inte "nyttigt" enligt upphovskvinnan. I'm intrigued! Kolla in den själva - Nyttigare chokladpaj med tofu.

- Muffins är ju något man lätt kan göra lite mer hälsosamt, genom att använda t.ex. fullkornsmjöl och mindre socker, och äta till frukost eller varför inte som mellanmål? På bloggen Foodienarium hittar vi en variant med morot och solrosfrön - Carrot Muffins with Sunflower Seeds. Ser hur god ut som helst!

- Jag märker att jag längtar till våren nu, för jag dras till recept med fräscha smaker, som t.ex. denna Vit choklad- och citronglasstårta toppad med färsk frukt från Bakverk och Fikastunder. Och glass kan man ju äta året om, eller hur?

- Hos Raspberri Cupcakes hittar vi ett tips på hur man kan göra småkakor superenkelt med bara tre ingredienser. (Fyra blir det egentligen för oss i Sverige som inte har tillgång till 'self-raising flour'.)  Det magiska i detta stavas förstås sötad kondenserad mjölk. Till basreceptet kan man sen addera lite vad man känner för - nötter, strössel, choklad, torkad frukt osv. Genialt! Condensed Milk Cookies - måste prövas!

Trevlig helg på er allihopa! :)

2 kommentarer: