torsdag 27 december 2012

Chokladbräck


God fortsättning! Hoppas ni har överlevt julen. Själv blev jag helt slut, men börjar återhämta mig lite nu i alla fall ;) Idag tänkte jag tipsa om ett bra sätt att ta vara på nötter, torkad frukt och choklad som har blivit över från julfirandet. Att göra chokladbräck är superenkelt och man kan ha i lite vad man känner för. Här använde jag både vit och mörk choklad, torkade tranbär och sötsalta mandlar. Blev inte dumt alls!


Chokladbräck

100 g vit choklad
30 g torkade tranbär
100 g mörk choklad
50 g sötsalta mandlar

Hacka tranbären och mandlarna grovt. Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Bred ut på ett bakplåtspapper. Strö över de torkade tranbären. Låt chokladen stelna något innan du smälter den mörka chokladen och brer ut över den vita. Strö sedan över mandlarna och ställ i kylskåp för att stelna helt. Skär eller bryt i mindre bitar.


6 kommentarer: