tisdag 27 november 2012

Daring Bakers November: Twelve days of cookies


"Holiday season is the time for sharing and Peta of Peta Eats is sharing a dozen cookies, some classics and some of her own, from all over the world with us."

Månadens utmaning hos Daring Bakers handlade om kakor. Tolv stycken till och med. Vi fick göra en eller flera eller alla tolv om vi ville. Det var inte så många av recepten som tilltalade mig, så det slutade med att jag bara gjorde en, denna chokladkaka med kokosfyllning som ni ser ovan.

Tyckte den var lite gullig med sin oregelbundna form, och choklad+kokos funkar ju alltid! Man kan göra dem i en minimuffinsform också, om man vill ha dem lite "finare". Men som sagt, det är lite charmigt med kakor som inte ser likadana ut eller har en bestämd form, tycker jag. :)

Receptet kommer från början från Baking Glory.


Chokladkakor med kokosfyllning

Kakor:
170 g smör, rumstempererat
2 dl + 2 msk socker
1 ägg
4 dl + 1 msk vetemjöl
0,75 dl kakao
0,75 tsk bakpulver

Fyllning:
170 g naturell färskost
1,75 dl socker
1 äggula
1 tsk vaniljextrakt
5 dl kokosflingor

Börja med att göra fyllningen. Vispa färskost och socker i en skål. Ha i äggula och vaniljextrakt och fortsätt att vispa. Blanda ner kokos och rör till en jämn smet.

Sätt ugnen på 190 grader. Vispa smör och socker fluffigt i en skål, vispa sedan ner ägget. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en separat skål och rör sedan ner detta i smeten. Arbeta ihop till en jämn deg.

Rulla degen till bollar som du sedan trycker ut på ett bakplåtspapper så du får rundlar som är ca 5-7 cm i diameter. Lägg en klick av fyllningen i mitten och vik upp kanterna.

Grädda i ca 18-20 minuter. Låt kakorna svalna på ett bakgaller.

5 kommentarer: