lördag 15 september 2012

Tips om en riktigt bra produkt!

För ett tag sedan fick jag äran att prova en autentisk dulce de leche från Argentina. Här i Sverige gör vi ju oftast dulce de leche genom att koka sötad kondenserad mjölk, men i många länder finns den färdig att köpa på burk.

Ett företag som heter Pampas Deli håller just nu på att lansera denna produkt i Sverige. Den ska snart finnas tillgänglig att köpa både online och i utvalda affärer. Eftersom det finns många i matbloggsvärlden som gillar att baka med dulce de leche, så kände jag absolut att jag ville tipsa om detta! Visst är det inte svårt att koka kondenserad mjölk, men det tar ju lite tid och krävs en del planering och framförhållning. Dessutom tycker jag det är kul att veta att man jobbar med den "äkta" produkten, så att säga.

Dulce de lechen kommer att finnas i två varianter, Classic och Baking. Classic lämpar sig bäst som pålägg och att ringla över t.ex. pannkakor, våfflor, fattiga riddare, glass, fruktsallad osv. Baking har tjockare konsistens och skiljer sig lite vad gäller ingredienser jämfört med Classic. Den passar bäst till bakverk som tillagas i ugn, t.ex. i brownies, kakor, som fyllning i cupcakes osv.

Jag upptäckte dock att även Classic går bra att använda till bakning, fast på andra sätt. Jag provade att använda den till frosting på cupcakes, och det gick utmärkt!


En utav grundarna av Pampas Deli kommer från Argentina, och något de verkligen brinner för är att stärka banden mellan Sverige och Argentina, samt att försöka minska social och ekonomisk obalans i norra Argentina. De har ett samarbete med Hungerprojektet, som innebär att varje gång du köper en utav deras produkter, går en del till Hungerprojektet och deras arbete. Kronisk hunger är tyvärr något som existerar i Argentina, och många barn dör av undernäring.

Frånsett deras beundransvärda syfte, och den underbara produkten, är personerna bakom Pampas Deli väldigt trevliga att ha att göra med och jag hoppas det går bra för dem! Om man vill stötta dem när de just nu håller på att utveckla sitt företag kan man rösta på dem i en tävling som heter Idéjakten - en tävling som ska utse den bästa samhällsförändrande idén i Sverige 2012. Röstningen pågår i två dagar till och du kan rösta här: http://idejakten.se/vote/pampas-deli.

Deras webshop är, om allt går som planerat, uppe om 3-4 veckor. Är man dock riktigt sugen går det redan nu att beställa via facebook eller e-mail. Hemsidan kommer att finnas på adressen http://www.pampasdeli.se och deras facebooksida finns här: http://www.facebook.com/pampasdeli.

Som ni säkert kan gissa har jag en hel del recept på gång med dulce de leche, bl.a dessa minicheesecakes ni kan se nedan, som kommer upp på bloggen snart! Tills dess tycker jag ni kan testa mina kardemummacupcakes med dulce de leche-frosting eller varför inte Roy Fares recept på en dessert med dulce de leche, digestivecrumble och flamberade bananer?


Detta inlägg är skrivet delvis med hjälp från Pampas Deli.

2 kommentarer:

  1. Men så bra! Vet ju också att i andra länder så finns dulce de leche färdig och att denna produkt har ett syfte är ju kanon.
    Hoppas du haft en bra helg
    /Emma

    SvaraRadera
  2. Vilket bra tips, ska bli intressant att testa denna då den dyker upp i butikerna! Och oj vad god den där bilden såg ut :)

    SvaraRadera