söndag 24 juni 2012

Key Lime Pie med jordgubbar


Hoppas ni har haft en bra midsommar! Bakade ni något smarrigt? Här blev det en efterrätt som är väldigt enkel att göra, Key Lime Pie. Med ett lass jordgubbar på för att göra det riktigt midsomrigt.

Med en digestivebotten och en fyllning som är gjord på kondenserad mjölk, ägg och lime är den lätt att svänga ihop, om man inte har lust eller tid att baka något komplicerat, men ändå vill ha något lite roligare att servera än t.ex en kladdkaka eller en vanlig smulpaj.


En "riktig" Key Lime Pie blir det ju förstås inte, med den lime som vi har här i Sverige. Vet inte ens om det går att få tag på Key lime som privatperson här? Möjligt att det kan vara lättare att hitta keylimejuice på flaska, på någon specialbutik.

Key lime kommer från Florida Keys, som är en ö-grupp utanför Florida i USA. Frukten är mindre och mer gul i skalet och har en lite mer bitter smak, om jag förstått det hela rätt.

Men denna paj är alltså gjord med vanlig lime, men den smakar alldeles underbart ändå!


(Key) Lime Pie med jordgubbar
6 port

100 g  smör, smält
200 g digestivekex
1 burk kondenserad mjölk
4 st äggulor
Saft från 3 st lime (Ca 1 dl)
Zest (yttersta skalet) från 3 st lime
Jordgubbar

Sätt ugnen på 175 grader. Smula digestivekexen i en matberedare och blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en pajform eller springform. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna något.

Sänk värmen till 100 grader. Vispa ihop äggulor, kondenserad mjöl, limeskal och limesaft. Häll smeten i formen. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna något innan du ställer den i kylen.

Kyl helst i några timmar innan du serverar. Vid servering, garnera med rikligt med jordgubbar. En klick lättvispad grädde är gott till.


[Följ min blogg med Bloglovin!]

3 kommentarer:

  1. sv: Varsegod! Haha ja det får du allt göra ;) MojitoCupcakes har stått på min egna baklista länge också, känns väldigt aktuellt nu till sommaren och den eventuella värmen som kommer.. :)

    SvaraRadera
  2. Åh jag älskar verkligen key lime pie och det såg helt underbart gott ut! :)

    SvaraRadera