söndag 26 augusti 2012

Kardemummacupcakes med Dulce de Leche-frosting


En cupcake för alla dulce de leche-älskare där ute! Genom att endast blanda färskost och dulce de leche, får du en frosting som inte bara är enkel att göra, utan också blir supergod. Lite speciell i smaken, och även i konsistensen, då den är ganska lös och inte går att spritsa, men kan verkligen rekommendera att testa den!


I cupcakesmeten har jag använt mig av ljust muscovadosocker, som ju har en lätt kolasmak, och gör att cupcakesen går väldigt bra ihop med frostingen. Jag är inte jätteförtjust i översöta frostings, och trots den söta kolakrämen så blir inte denna frosting supersöt, vilket är ett plus i min bok. Pricken över i:t är de karamelliserade nötterna, som ger en härlig crunch!


Kardemummacupcakes med dulce de leche-frosting
16 st

Cupcakes:
75 g smör
1,5 dl standardmjölk
1 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
En nypa salt
1-1,5 tsk mald kardemumma

Frosting:
1,25 dl dulce de leche
300 g naturell färskost

Topping:
100 g karamelliserade pecannötter

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Blanda i mjölken och ställ åt sidan.

Vispa strösocker, muscovadosocker och ägg fluffigt i en skål. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och kardemumma och ha i detta i äggsmeten. Ha till sist i smörmjölken och rör ihop till en jämn smet.

Placera ut pappersformar i en muffinsform. Fyll dessa till 2/3 med smet. Grädda i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

Vispa ihop dulce de leche och färskost med elvisp eller köksmaskin. Ställ i kyl tills du ska dekorera dina cupcakes. Bred då på frosting och toppa med karamelliserade pecannötter.

1 kommentar:

  1. Sweet God! Du gör det inte lätt för någon som försöker dra ner på sockret lite efter graviditetskilona... Det kan vara det smaskigaste recept jag har sett på länge.

    Jag älskar din blogg och blir glad för varje nytt inlägg. Roliga recept och inspiration och fantastiska fotografier.

    Ville du förresten hålla den lite privat eller är det ok att sprida den?

    Kram Anna

    SvaraRadera