fredag 27 juli 2012

Fredagsfavoriter v 30


Dags för lite länkkärlek igen! Det har varit ganska lugnt i bloggvärlden i veckan tycker jag, beror väl på att sommaren äntligen verkat hittat till Sverige. Men vädergudarna har varit lite snälla mot oss bakberoende, och klämt in några mulna dagar också. Att stå i ett varmt kök en dag när temperaturen närmar sig 30 är ju ingen större hit. Mer läge för strandhäng då, med picknickväskan full av allt det där gottiga man bakat under de regniga dagarna förstås.

Här är några recept som har hamnat i mina favoriter under veckan.

-  Gissar att det finns en del chocoholics där ute? Vet inte hur ni funkar, men jag börjar dreggla redan vid åsynen av namnet på sådana här skapelser: Chokladtårta med chokladglasyr och chokladfrosting Och själva tårtan ser inte dum ut den heller! Johanna från A Lovely Cake vet hur hon ska fjäska för oss chokladjunkies minsann.

- Någon som har plockat blåbär i veckan? Eller lyckats lura någon att plocka åt er? (Som jag planerar att göra. Hej mamma!) Hittade dessa Lemon Berry Bars hos Tide and Thyme, som lät supersmarriga. Citrus och bär går alltid bra ihop, och de är dessutom gjorda med kondenserad mjölk, det kan ju inte bli fel!

- Det kändes som om nästan varannan bakblogg gjorde marängtårta eller pavlova i veckan, vilket jag förstår, det är en smidig sommardessert. (Okej, kanske inte den pavlova jag postade i söndags. Men om man inte är krånglig och vill ha fjörton olika fyllningar och toppings, så är det en smidig dessert.) Det är också ett utmärkt sätt att ta vara på sommarens bär. Sabina från Mammas Tårtor gjorde just detta med en Marängtårta med röda vinbärscurd.

- Ska försöka tipsa om veganska recept ibland tänkte jag, eftersom jag faktiskt själv är demivegetarian. (Äter mestadels lakto-ovo-vegetarisk kost, men även fisk och skaldjur.) Hos Zizi's Adventures hittade jag Vegan Chocolate Popsicles with Roasted Almonds, som ser helt underbart goda ut!

Min favorit av det jag själv bakade under veckan ser ni på bilden ovan. En underbart god liten minipaj! Älskar den söta formen, som jag fyndade för några veckor sen när min lokala Village-affär hade rea. Ser att den finns på deras webshop, dock inte på rea tyvärr. 

Vad var det bästa ni bakade denna vecka?

7 kommentarer:

  1. Det är klart att jag plockar blåbär till dig :)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Äter också lakto-ovo vegetariskt :)

    Så många fina länkar, tack för tipsen! Själv är jag nöjd både till smak och utseende med min marängtårta de luxe:
    http://amyspieceofcake.blogspot.se/2012/07/marangtarta-de-luxe.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag såg din marängtårta också, den såg jättegod ut!!

      Verkar vara flera bakbloggare som är vegetarianer, kul! :)

      Radera
  3. Åh vad roligt att du gillade tårtan! Det blev verkligen en riktig chokladdröm :) Den där pajen såg bara så god ut!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, tårtan verkar supersmarrig verkligen! :D

      Tack, receptet på pajen kommer troligtvis upp imorgon :)

      Radera